by adamfaiz
.
.
.

Oh! Syirah
I don't know.
0 comments

Hype. Assalamualaikum. Selepas aku baca daripada blog akak Atiqah pasal fanwar aku terasa mcm nk post something pasal .... hmm aku x thu mcm mna nak ringkaskan . hmm.. actually aku sokong tau EXO even aku bkn fans dorg. aku sokong pun sbb dorang blhlah dikatakan rapat dgn SHINee. aku respect lh dorg jgk. 

tapi wktu dorg x femes sgt dulu lhkn.. ok shja. tp bila mereka dh feymes dn fans mereka makin ramai aku mcm terkejutlh jugkkn. dkt malaysia ramai gila exostan. even 90% kwn aku skrg dh jd exostan. tp aku still x nk jd exostan even pengaruh yg kawan2 aku bawak. aku setia dkt SHINee. 

aku banggalah EXO blh buat tapi exostan & exotic mcm x de respect terhadap sunbae EXO. mereka bandingkan exo dgn grup lain mcm exo tu dh kuasai dunia. huihui.. SUJU un x trknl satu dunia. aku tgk barefoot friend satu episod tu eun hyuk tnya org Italy iaitu pelancong yg dtg kt vietnam . x silap akulah dia org Italy. Eun hyuk tnye adekah pelancong tu tahu SUJU tu apa. pelancong tu x knl.

Suju dh bapa thn dalam dunia muzik ? 2005 dorg start . skrg dh 8 thn dorang dlm dunia muzik. cuba kalau korang g Switzerland ke apa ke. tnye mereka adekah mereka knl EXO ? aku thu ade yg x thu SHINee. tp aku thu mesti ade negara yg x thu EXO tu apa. jd jgnlah nk bandingkan EXO dgn grup yg dh lama dlm industri muzik nih. 


haritu , aku fangirling ngn kawan aku yg bekas shawol tp skrg dia dh jd shinhwa changjo. aku x kesah. biar jelah ape yg dia nk buat aslkn dia x kutuk shinee. aku boraklah ngn dia pasal kpop. pstu aku ckplah " weyh ! aku baru thu shinee ngn exo rapat ! unbeliavable ~!" pstu kawan aku un ckplh. " aku thu dorang rapat tp kau thu x apa yg aku nmpk smlm ?" aku tnya dia apa yg dia nmpk. dia kata kt, dia nampak ade exostan tweet " why shinee is better than exo ? give me 10 reason that shinee better than exo. Impossible ! EXO is better than SHINee. SHINee not very famous like EXO. exo has more spirit than SHINee. " 

lps kawan aku ckp cmtu, aku mcm tergamamlah. adelah aku mencarut. sikit je hahah. rasa nk tembak je sapa yg ckp cmtu. -.-. kawan aku stalk lh dia sbb kawan aku adelah juga shawol dlm diri dia . dia kata dia exostan sbb semua kt profile dia exo, even fb dia un exo , kawan aku yg ckp. tp x thulh

aku haraplah exostan x membandingkan lg . tp kawan aku ckp exostan malaysia baik. klu korea bahaya skit sbb dorg mmg suka membandingkan. tp x thulah kalau exostan Malaysia ade yg kutuk group yg lain. harap x de. n mintak maaf kalau sakitkan hati korang dgn apa yg aku katakan. i just like whatta. itu je. jgn kutk shinee ! jebal ! mianhae ! gomenasai ! sorry ! maaf ! :'( 

maaf skali lg. Assalamualaikum.